понеделник, 10 август 2009 г.

Кунг Фу Панда , Kung Fu Panda


Режисьор : Марк Осбърн
В ролите : Джак Блек, Джеки Чан, Дъстин Хофман, Луси Лу, Ян МакШане, Анджелина Джоли, Сет Роген, Майкъл Кларк Дънкан и други

Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 93 минути
Резюме : "Кунг Фу Панда" е историята на невъзпитана ленива панда на име По, която е най-големия фен на бойния стил Кунг-фу. Един ден По разбира, че е избран да изпълни древно предсказание и мечтата му да се бие рамо до рамо със своите легендарни идоли Тигрицата, Жерава, Богомолката, Пепелянката, Маймуната и техния мъдър учител Шифу. Но докато бойците правят всичко по силите си да въведат безнадеждната мечка в тайнствотоа на древното бойно изкуство, отмъстителният снежен леопард Тай Лунг готви коварен план, срещу който само По може да се опълчи.

Костенурките Нинджа / TMNT


Режисьор : Кевин Монро
В ролите : Крис Евънс,Сара Мишел Гелър,Мако,Патрик Стюърт,Майкъл Уитфилд,Джейнс Арнолд Тейлър,Майки Кели,Нолан Норт

Държава : САЩ
Година : 2007
Времетраене : 87 минути.

Резюме : Странни неща се случват в Ню Йорк Сити и хората имат нужда от костенурките-нинджа повече от всякога, но Рафаело, Донатело и Микеланджело са отчаяни и без посока в живота. Всичко е в ръцете на Леонардо и учителят Сплинтър - те трябва да възстановят единството и дисциплината сред костенурките-нинджа

Див Живот / The Wild


Режисьор : Стив Уилиамс
В ролите : Кифър Съдърланд, Еди Изард, Уилям Шатнър, Джим Белуши

Държава
: USA
Година : 2006
Времетраене : 94 мин
Резюме : Лъв тийнейджър (Съдърланд) случайно е откаран от Ню Йоркската Зоологическа градина в Африка. Неговите приятели от зоопарка - лъв, жираф, анаконда и катеричка, трябва да обединят усилията си, за да говърнат обратно.
Вечерта, когато посетителите си отидат, животните от Нюйоркската зоопарк "подивяват" - започва луд купон под откритото небе с нощни игри от сорта на "кърлинг-костенурка". Една нощ обаче, от играчка става плачка - паленцето-лъв Раян по погрешка е върнат обратно в Африка. Неговия баща, царственият Самсън, и тайфа приятели се впускат в смела спасителна мисия.
Самсън е придружен от слабо-умната анаконда Лари, доста по-хитрият жираф с комплекс за височинна малоценност, наречен Бриджит, и Найджъл, коала, изморена и отекчена да бъде "готиния". По време на пътя, дружинката среща Бени, една не-глуповата градска катерица с някои тайни хитринки.
Тази компютърно анимирана комедия/ приключение е продукция на CORE Technologies и Complete Pandemonium. Създателите обещават "уникален микс от фотореалистична компютърна анимация". Тематично, ДИВ ЖИВОТ напомня на Мадагаскар последната CGI комедия на Dreamworks за животните от Централиния зоопарк оказали се в Африка. Но година по-късно зрителите няма да имат нищо против да се посмеят на ново лудешко приключение

Всички на сърф / Surf's Up


Режисьор : Аш Бранън / Крис Бък
Озвучават : Стоян Алексиев, Христо Бонин, Елена Бозова, Георги Тодоров, Деян Ангелов, Петър Върбанов

Държава : САЩ
Година : 2007
Времетраене : 85 минути
Резюме : “Всички на сърф” представлява една екшън-комедия, която надниква зад кулисите на високооктановия свят на конкурентния сърфинг. Филмът описва живота на един пингвин бунтар в тийнеджърска възраст, Коди Маверик – сърфист, който се изправя пред първото си професионално състезание. Следен от екип оператори, които да документират състезанието, Коди напуска своето семейство и дом в Шайвърпул, Антарктика, и заминава за остров Пен Гу, паметник на легендарния сърфист, Големият Зи. По пътя Коди среща Пилето сърфист Джо, прочутото рекламно лице на сърфове Реджи Белафонте, търсача на таланти Майки Абрамович, и енергичната спасителка Лани Аликай. Коди вярва, че победата ще му донесе уважението, което заслужава, но когато застава лице в лице с опитния сърфист Танк, Коди започва да разбира, че истинският победител не е винаги този, който финишира пръв.

Мадагаскар 2 / Madagascar: Escape 2 Africa


Режисьор : Ерик Дарнел, Том МакГрат
В ролите : Бен Стилър, Джейда Пинкет Смит, Дейвид Шуимър, Крис Рок

Дъжрава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 89 минути

Допълнително : Българско аудио.
Резюме : "DreamWorks" обичат продълженията, особено когато става въпрос за симпатична анимация с цветни зрелища за хлапетата и щипка пикантен хумор – точно толкова, че да не скучаят и родителите. Три години след първия епизод заварваме познатите сладури от зоологическата градина в Ню Йорк там, където ги оставихме – на екзотичния остров Мадагаскар. И макар да изглежда, че си прекарват страхотно, лъвът Алекс, бъбривата зебра Марти, флегматичният жираф Мервин и широко скроената хипопотамка Глория все още нямат търпение да се върнат у дома. Заедно с работещия като добре смазана бойна машина екип от пингвини техничари, които ги отърваха от пленничеството в първи епизод, компанията потегля към Америка на борда на бракуван самолет, но вместо на летище JFK, както е по план, се приземява аварийно някъде в Африка.

Семейство Симпсън: Филмът / The Simpsons Movie


Режисьор : Дейвид Силвърман
Озвучават на български : Сава Пиперов, Василка Сугарева, Нели Токмакчиева, Елена Бозова

Държава : САЩ
Година : 2007
Времетраене : 85 минути


Резюме : “Семейство Симпсън: Филмът” се превърна в световен феномен, излизайки на повърхността като един от най-големите международни блокбастъри в историята на киното.
В този забавен филм Хоумър трябва да спаси Мардж, Барт, Лиса, Маги и цялата планета от катастрофа, която той самият е създал.

Ловен сезон 2 / Open Season 2


Режисьор : Матю О'Калаган, Тод Уилдерман
В ролите : Майк Епс, Джоел МакХейл, Джейн Краковски


Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 72 минути



Резюме : След като се влюбва лудо в Жизел, на пътя на Елиът към олтара изниква неочаквано препятствие – дакелът мистър Уини е отвлечен от група разглезени домашни любимци, решени да го върнат на собствениците му. Буг, Елиът, МакКуизи, Бъди и останалите горски обитатели организират мащабна спасителна акция за техния приятел с форма на наденица и скоро се озовават във вражеския лагер - света на домашните животни.
Водени от фризирания пудел Фифи, питомците нямат намерение да предадат мистър Уини без бой. Възможно ли е дребен пудел НАИСТИНА да повали 400-килограмов мечок? Дали някога Елиът ще се ожени за Жизел? Открийте отговорите в Ловен сезон 2.

Чудовища срещу извънземни / Monsters Vs Aliens


Режисьори : Роб Летърман, Конрад Върнан
В ролите : Рийз Уидърспун, Сет Роугън, Хю ори, Уил Арнет, Кийфър Съдърланд, Рейн Уилсън, Пол Ръд и Стивън Колбърт


Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 89 минути


Резюме : Анимационната комедия "Чудовища срещу извънземни" е съвместен режисьорски проект на Роб Летърман (История с акули) и Конрад Върнан (Шрек 2). И двамата имат по един касов хит зад гърба си и сега обединяват усилията си за новата анимация с марката DreamWorks. Оригиналната лента е озвучена от холивудските звезди Рийс Уидърспуун (Извличане), Сет Роуджен (Супер яки), Кийфър Съдърланд (сериала "24) и Рене Зелуегър (Студената планина). Специално за родните зрители анимацията е дублирана на български от Мирослав Цветанов, Стефан Сърчаджиев, Владимир Колев, Тодор Николов и други. От дълги години американското правителство разполага със секретно място, където събира на едно място необичайни същества. Един ден на Земята се приземява космически кораб, пълен с враждебни извънземни, които заявяват, че планетата им принадлежи. Президентът Хатауей разбира сериозността на ситуацията и се разпорежда всички "чудовища" да бъдат освободени и да бъдат изпида се бият с извънземните. Съдбата на Земята е в ръцете на гигантската Сюзан, Д-р. Хлебарка и останалите, които досега са пазени в дълбока тайна от обществото.

Гарфилд 2 , Garfield: A Tail of Two Kitties


Режисьор : Тим Хил
В ролите : Брекин Майър, Дженифър Лав Хюит, Били Конъли, Иън Аберкромби, Роджър Рийс, Люси Дейвис, Лена Кардуел
Озвучават : Любомир Нейков, Кирил Бояджиев, Биляна Петринска, Веселин Калановски, Тодор Георгиев, Стефан Сърчаджиев, Гергана Стоянова

Държава : САЩ
Година : 2006
Времетраене : 86 минути
Резюме : Брекин Майер и Дженифър Лав Хюит се завръщат за още едно приключение с най-любимата дебела котка на Америка (озвучена с гласа на Любомир Нейков), но този път Гарфилд се държи кралски в Англия.
Заедно с приятелите си Джон и Оди, Гарфилд заминава за Лондон и среща своя двойник Принц - аристократична котка, наследник на приказен замък. Двамата разменят местата си и скоро Гарфилд започва да живее нашироко, както само той умее. Но има един проблем: коварният лорд Дарджис иска да го премахне.

Шрек Трети / Shrek The Third


Режисьор : Крис Милър, Раман Хуи
Озвучават на български : Ася Рачева, Кръстю Лафазанов, Тодор Николов

Държава : САЩ
Година : 2007
Времетраене : 92 минути
Резюме : Когато крал Харолд е повален от болест, Шрек бива посочен за новия владетел на Далечното кралство.

Но чаровният великан няма намерение да замени уютния си блатен дом и заедно с верните си приятели Магарето и Котарака в чизми той поема на нова мисия – да намери единствения кръвен потомък на кралския род, Арти (Джъстин Тимбърлейк), и да го убеди да седне на трона.

В това време Чаровния принц организира преврат и единствената надежда на кралството е в ръцете на Фиона и нейните приятелки Пепеляшка, Снежанка, Спящата красавица и Грозната доведена сестра, които трябва да защитават двореца докато Шрек се завърне.

Мадагаскар / Madagascar


Режисьор : Конрад Върнън, Ерик Дарнел
В ролите : Бен Стилър, Крис Рок, Джейда Пинкет Смит, Дейвид Шуимър

Държава : САЩ
Година : 2005
Времетраене : 80 минути
Резюме : Алекс Лъвът е кралят на градската джунгла, основната атракция в Централния зоопарк в Ню Йорк. Той и неговите най-добри приятели Марти - Зебрата, Мелман - Жирафа и Глория - Хипопотамката през целия си живот са живели в блаженно пленничество - редовно получават храна, а посетителите им се радват.
Един ден Марти позволява на любопитството му да го завладее и с помощта на няколко чудновати пингвини, избягва от зоопарка, за да опознае света, който толкова му липсва.
Алекс, Мелман и Глория го последват, но преди да се впуснат в див живот по улиците, те са заловени, затворени в клетки и качени на кораб...за да намерят истинска свобода.
Когато пингвините заговорници саботират кораба, Алекс, Марти, Мелман и Глория се оказват на брега на екзотичния остров Мадагаскар.
Чак сега тези “кореняци нюйоркчани” откриват истинското значение на фразата “навън е истинска джунгла” и доста ще трябва да се поизпотят, за да намерят как да оцелеят сред дивата природа.

Рататуи / Ratatouille


Режисьор : Брад Бърд
С гласовете на : Елена Хрисимова, Георги Тодоров, Деян Русев, Николай Пърлев, Ангел Георгиев, Христо Гърбов, Мариан Бачев, Ангел Генов, Иван Звездев, Сивина Сивинова

Държава : САЩ
Година : 2007
Времетраене : 110 минути

Резюме : От създателите на Колите и Феноменалните е и тази комедия, в която всеки ще открие по нещичко. Заповядайте в един оригинален нов свят, и ще се насладите на Париж от различен ъгъл.
В един от най-изисканите ресторанти на Париж Реми - един решителен млад плъх мечтае да стане всепризнат главен готвач. Разкъсван между Желанията на семейството му и истинското му призвание, Реми и приятелят му Лингуини, се замеват в поредица от невероятно забавни приключения, който ще обърнат града с главата надолу.
Изобилстващ от допълнителни материали, изтрити сцени и какво ли още не, Рататуи е вкусна хапка, която ще се услади на всички.

Идалго / Hidalgo


Режисьор : Джо Джонстън
В ролите : Виго Мортензен, Зулейка Робинсън, Омар Шариф, Луис Ломбарди

Държава : САЩ
Година : 2004
Времетраене : 136 мин.
Резюме : Някогашният каубой (Виго Мортенсен) е жива легенда, но всъщност славните дни на Хопкинс и неговия кон, мустанг на има Идалго, са далечно минало. Несретници в собствената си родина, Франк и Идалго имат какво да доказват, когато Хопкинс става първият американец, призован да участва в “Океан от огън” – изтощително състезание по оцеляване през безпощадната Арабска пустиня и дългото 3000 мили пътуване. След като състезателите дават клетва да победят, състезанието вече не е само въпрос на гордост и чест, а се превръща в битка за оцеляване и опит да бъде постигнато невъзможното.

“Идалго” разказва за одисеята на каубоя Хопкинс и неговия мустанг, странници в чужда страна, които стават първият американец и неарабски кон, които участват в най-суровото състезание за издръжливост в света. Виго Мортенсен е в ролята на мъжа, признат за най-великият ездач на дълги разстояния, когото Западът някога е познавал.

Невидимо зло / The Burrowers


Режисьор : Дж. Т. Пети
В ролите : Кланси Браун, Дъг Хътчинсън, Шон Патрик Томас

Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 96 минути

Резюме : Група смели мъже започват издирване на семейство заселници, които тайнствено изчезват от дома си. Смятайки, че похитителите да са враждебно настроени индианци, те не очакват да имат проблеми. Но скоро откриват, че истинският им враг ги следва под земята.

Самотен Ездач / Lone Rider


Режисьор : Дейвид Кас
В ролите : Лу Даймънд Филипс, Анджела Алварадо, Робърт Бeйкър, Тимъти Ботомс, Мария Джордан, Стейси Кич, Тери Маратос, Джими Ортега, Синтия Престън.

Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 80 минути

Резюме : Рейнджърът Боби Хатауей се завръща у дома след дългогодишна служба.
Плановете на бившия войник за бъдещето се оказват неосъществими, когато той открива, че градчето е в лапите на бандити, на които никой не смее да се противопостави. За да прочисти родния си град от бандитите, Боби отново грабва оръжието...

Похищение / Captivity


Режисьор : Роланд Жофи
В ролите : Елиша Кътбърт, Даниел Гилес, Лаз Алонсо, Ребека Раян, Майкъл Харни, Оливия Негрън, Криста Олсън, Илайджа Рънкорн, Реми Торн

Държава : САЩ
Година : 2007
Времетраене : 93 минути
Резюме : Едно от най ужасните неща е да се озовеш в заключено мазе без изход и да не знаеш защо си там. Мъж и жена са отвлечени и заключени в такова мазе. Похитителят има за цел да ги подлуди психически, бавно и методично. По време на престоя си в това неприветливо място, можеби ще разберат защо точно те се намират в тази зловеща ситуация. Дали похитителя е психично болен или жертвите заслужават да получат това наказание?... С по различния си сюжет от излизащите напоследък Хоръри, Роланд Жофи ни показва една по различна, но изпълнена с много страх история...

Убийствен пъзел 4 / Saw IV


Режисьор : Дарън Лин Боузмън
Сценарист : Дарън Лин Боузмън
В ролите : Тобин Бел, Костас Мандилор, Скот Петерсън, Бетси Ръсел, Лирик Бент, Атена Каранис, Джъстин Луис

Държава : САЩ
Година : 2007

Времетраене : 95 минути
Резюме : Продължавайки историята от "Убийствен пъзел III", филмът разказва за Джеф, който трябва да намери дъщеря си и да избяга от сградата, в която са затворени, преди да са загинали и двамата. След като намира още един от записите на Пъзела, Джеф разбира, че може би има ново парче от пъзела, който той трябва да подреди преди да е станало твърде късно..

Отведи ме в ада / Drag Me To Hell


Режисьор : Сам Рейми
В ролите : Джъстин Лонг, Алисън Ломан, Лорна Рейвър, Дейвид Пеймър

Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 99 минути

Резюме : Кристин Браун (Алисън Ломан) е амбициозна банкова служителка от Лос Анжелис, живееща с чаровния си приятел професор Клей Долтън (Джъстин Лонг, Умирай трудно 4.0). Животът е прекрасен, докато един ден в банката й се появява мистериозната госпожа Гануш (Лорна Рейвър), за да помоли за отсрочка по ипотеката си. Дали Кристин трябва да последва инстинкта си и да се смили над старицата? Или да откаже отсрочката и да впечатли шефа си (Дейвид Пеймър), за да си гарантира повишението? Кристин избира второто, което ще лиши старицата от нейния дом.

В гнева си старата жена урочасва Кристин с проклятието Ламия, превръщайки живота й в истински кошмар. Преследвана от зъл дух и неразбрана от скептичния си приятел, тя търси помощта на екстрасенса Рам Джас, за да спаси душата си от вечно проклятие. За да помогне на ужасената Кристин, ясновидецът я изпраща на невероятно пътуване, което трябва да разруши проклятието. Но с наближаването на злите сили, Кристин ще трябва да се изправи пред немислими избори и да реши докъде е готова да стигне, за да се спаси.

Сам в мрака 2 / Alone in the dark II


Режисьор : Майкъл Роеш, Петер Шеере
В ролите : Рик Йън, Рачел Спектър, Ланс Хенриксен, Бил Моузли, Ралф Моеле
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 87 минути

Резюме : "Alone in the Dark 2" разказва историята на Едуард Карнби, който се присъединява към група ловци на вещици, в издирването на опасната вещица Елизабет Декстър.

Погрешен завой 2: Без Изход / Wrong Turn 2: Dead End


Режисьор : Джо Линч
В ролите : Ерика Лерхсън, Хенри Ролинс, Даниела Алонсо, Алекса Паладино, Стив Браун, Кимбърли Коудуел, Кристъл Лав, Ашли Ърл
Държава : САЩ / Канада
Година : 2007
Времетраене : 93 минути
Резюме : На място като това, никой освен ТЯХ не може да чуе писъците ти!
Продължение на касовият хит от 2003-та ''Погрешен завой", но много по - кърваво и брутално! Някъде там в планините, насред пустите и задънени без изход пътища те са живи и чакат, дебнат готови за отмъщение и за нова кръв! Група младежи участници в реалити шоу, минават по пряк път, по който повечето от тях ще намерят смъртта си. Останалите оцелели ще трябва да се борят за живота си в зловещите и гъсти планини, където никой не може да чуе виковете им, освен преследвачите им - канибали, които са по дирите им, имащи намерението и целта да ги направят на части !!!!

неделя, 9 август 2009 г.

Окото / The Eye


Режисьор : Давид Моро, Ксавие Палу
В ролите : Джесика Алба, Алесандро Нивола, Паркър Пози, Раде Сербеджич, Фернанда Ромеро, Рейчъл Тикотин
Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 97 минути
Резюме : Сидни Уелс (Джесика Алба) е прочута цигуларка в Лос Анджелис. Интелигентна, реализирана и напълно независима. След инцидент в детството си загубва възможността да вижда. Остава напълно сляпа. Историята започва с трансплантация на роговици, която възстановява зрението й след 20 годишна слепота. След операцията Д-р Пол Фолкнър (Алесандро Нивола) е натоварен със задачата да помогне на Сидни да се приспособи към света около нея и към това, което й предстои да види. С помощта и на по-голямата й сестра, Хелън (Паркър Поузи), светът на Сидни бавно започва да придобива форма.
Но щастието на Сидни е краткотрайно. Необясними и страшни картини започват да я преследват. Дали са временен резултат от операцията? Предизвикани ли са от мозъка на Сидни, приспособяващ се към образите? Да не би да са плод на въображението й? Или са ужасяващо зло? След като близките и приятелите й започват да се съмняват в здравия й разум, Сидни е убедена, че новите й очи някак си са отворили вратата към зловещ свят, който само тя може да види.
„Окото” е смразяващ свръхестествен трилър, който тества границите на усещане и реалност.

Конниците / The Horsemen


Режисьор : Йонас Акерлунд
В ролите : Денис Куейд, Джан Дзии, Клифтън Колинс Мл., Патрик Фюджит, Ерик Балфюр

Държава : Канада, САЩ
Година : 2009
Времетраене : 110 минути
Субтитри : Линкът под снимките, благодарение на FR1ENDS - http://subs.sab.bz/
Резюме : Филмът разказва историята на „закоравелия” детектив Aidan Breslin (Dennis Quaid), който след смъртта на жена си започва прогресивно да се отчуждава от своите млади синове, докато не бива ангажиран в разследването на перверзен сериен убиец, базирал ходовете си на библейското пророчество за Четиримата конници от Апокалипсиса на Иоан Богослов. След всяко ново убийство пред Breslin се разтварят шокиращи връзки между него и четиримата заподозрени, четиримата убийци, четирите жертви, четирите болезнени тайни.

Торбалан 3 / Boogeyman 3


Режисьор : Гари Джоунс
В ролите : Ерин Кахил, Чък Хитингър, Мат Рипли, Ники Сандерсън

Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 94 минути

Резюме : За почитателите на поредицата! Този път се разказва за една миловидна колежанка, която се опитва да убеди всички, че Бугимен съществува. Само че, това далеч не е най-големият й проблем.

Шепот / Whisper


Режисьор : Стюърд Хендлър
В ролите : Сара Уейн Колинс, Джош Хоулей, Шанън Хард, Майкъл Рукър


Държава : САЩ
Година : 2007
Времетраене : 95 минути

Резюме : Работата на дявола е детска игра...Всеки ден се отвличат хиляди деца, но това не беше обикновенно отвличане!Младо момче е отвлечено от малко градче.Иска се откуп за него, след което от момчето не оства и следа!Похитителите разбират, че са отвлекли самия дявол и скоро те ще бъдат наказани за извършеното престъпление

Срещу мрака / Against the Dark


Режисьор : Ричард Крудо
В ролите : Стивън Сегал, Джена Харисън, Линден Ашби, Кейт Дейвид, Скай Бенет и други

Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 90 минути
Резюме : Учителят Тао (Стивън Сегалl) води специален отряд от бивши военни членове на смъртоносна мисия, чиято мишена са - Вампири. Няколко кръвожадни вампира,които са оцелели, са хванати в заразена болница. Единствено Тао е надежда им да спрат тези кръвопийци. Той знае,че единственият лек за вампирите е екзекуцията. Знаят,че няма какво да губят, и че е време да се изправят срещу последните оцелели кръвожадни вампири!

Мъглата / The Mist


Режисьор : Франк Дарабонт
Сценарист : Франк Дарабонт, Стивън Кинг
В ролите : Томас Джейн, Марша Гей Харден,Лори Холден, Тоби Джоунс, Уилиам Садлър и Андре Брауъ.

Държава : САЩ
Година : 2007
Времетраене : 107 минути

Резюме : Базиран върху кратката история на Стивън Кинг, "Мъглата" разказва за малко градче, което е погълнато от гъста мъгла, убиваща всеки хванат в тъмнината. Ужасените оцелели търсят убежище в един супермаркет, докато множество убийствени създания се опитва да се доберат до тях.

Карибски пирати : На края на света / Pirates of the Caribbean : At World's End


Режисьор : Гор Вербински
В ролите : Джони Деп, Орландо Блум, Кийра Найтли, Джефри Ръш, Чоу Юн Фат, Джак Дейвънпорт, Кевин Мак Нели


Държава : САЩ
Година : 2007
Времетраене : 168 минути



Резюме : В продължението на невероятния хит на 2006 „Карибски Пирати: Сандъкът на мъртвеца”, ще се срещнем с нашите герои - Уил Търнър и Елизабет Суон, обединили силите си с капитан Барбоса, в отчаяно приключение за освобождаването на капитан Джак Спароу от неговия умопомрачителния капан на Дейви Джоунс – докато ужасяващият кораб-призрак, „Летящият холандец”, под контрола на Източно-индийската търговска компания, сее шок и ужас в Седемте морета. Лавирайки между коварства, предателства и морски бури, те трябва да се доберат до екзотичния Сингапур и да се изправят срещу лукавия китайски пират Сао Фенг. Сега, на път към самия край на света, всеки от тях ще избeре на коя страна да застане в титаничната финална битка – защото под заплаха са не само богатствата и живота им, но цялото бъдеще на волния пиратски живот виси на косъм.

Астерикс на Олимпийските игри , Asterix Aux Jeux Olympiques


Режисьор : Томас Лангман
В ролите : Жерар Депардио, Кловис Корнилляк, Ален Делон, Хосе Гарсия, Натан Джонс, Адриана Карембю, Майкл Хербиг, Михaeл Шумахер, Зинедин Зидан и други



Държава : Испания / Франция / Германия
Година : 2008
Времетраене : 112 минути
Аудио : Френско
Резюме : 50 години преди Христа. Цяла Галия е под властта на Римската империя. но няма място за огорчение ,едно селце продължава героичната си съпротива. защото жителите му са убедени в собствената си непобедимост.
вече няколко месеца сърцето на Влюбленикс (Стефан Русо) ,бие само за гръцката принцеса Ирина (Ванеса Хеслер). Но уви той не е единственият претендент за ръката й. Голямата политика е предрешила ,че Ирина трябва да стане жена на Брутус (Беноа Пулворде) ,син на Юлий Цезар (Ален Делон).
За да се оттърве от нежелания брак и да даде шанс на Влюбленикс ,Ирина обявява ,че ще се омъжи за победителя в Олимпийските игри.И така Влюбленикс започва да тренира под ръководството на тези ,който са най-бързи ,най-висши ,най-силни и разбира се най-умни от всички - Астерикс (Кловис Корняк) и Обеликс (Жерар Депардийо).

2012 Денят на страшия съд / 2012 Doomsday


Режисьор : Ник Евърхарт
В ролите : Дейл Мидкиф, Ами Доленз, Джордж Пол Смит, Клиф Де Юнг
Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 85 минути
Резюме : На 21 декември 2012 четирима непознати, отравили се на религиозно поклонение се озовават при древен храм в сърцето на Мексико. За маиите това е последният записан ден. За учените от НАСА това е катаклизъм на смяна на полюсите. За всички останали е денят на Страшния съд.

Тайната за Монакър / The Secret of Moonacre


Режисьор : Габор Ксупо
Сценарист : Елизабет Гоудж
В ролите : Дакота Блу Ричардс, Йоан Гръфъд, Майкъл Вебер, Джордж Мендел, Тим Къри, Наташа Макелоун, Джулиет Стивънсън, Огъстъс Пру и др.

Държава : Великобритания, Франция
Година : 2009
Времетраене : 103 минути
Аудио : Английско
Субтитри : В торента, благодарение на Bigprof и Alexabg1
Резюме
: Бащата на Мария Мериуеатер умира още, когато тя е на 13 годишна възраст. Той я оставя сирак и бездомна, принуждавайки я да напусне луксозния Лондонски живот за да отиде да и да живее със Сър Бенджамин, един ексцентричен чичо за когото не знаеше. Скоро Мария открива себе си в рушащ залян от лунна светлина свят, разскъсан на две от омраза на древната вражда между тъмното и зловещо семейство Де Нойр. Мария открива, че тя е последната Лунна Принцеса и е направлявана от невероятни различни противници. Тя трябва да преодолее семейната си гордост за да открие тайните на миналото от преди 5000-то издигане на луната и Монакър да изчезне в морето завинаги.

Ловец / Rogue


Режисьор : Greg Mclean
В ролите : Radha Mitchell , Michael Vartan , Sam Worthington , Caroline Brazier , Stephen Curry , Celia Ireland , John Jarratt , Heather Mitchell , Geoff Morrell , Damien Richardson , Robert Taylor , Mia Wasikowska , Barry Otto.

Държава : САЩ
Година : 2007

Времетраене : 95 минути
Резюме : Пит е американски пътуващ писател, който пише рапорт за пресупяващата туристическа индустрия на север. Докато пътува по реката, той е заедно с много интересни личности, сред които е Кейт - красивата местна ексурзоводка. Между двамата има привличане и всичко върви добре, докато кораба им не е ударен от нещо под водата и в следствие на това те са изхвърлени на малък остров. С падането на нощта умората им нараства и те осъзнават, че са били ударени от огромен моркси крокодил и с това започва тяхната битка за оцеляване.

Последният легион / The Last Legion


The Last Legion / Последният легион (2007) Виж NFO
Категория: Жанр: Качено на: Ком.: Размер: Рейтинг: С/Л: Свалено:
Филми/XviD Приключенски
Екшън
Исторически
2007-06-23 09:03:03
255
709.04 MB
Рейтинг: 4.1 / 5

29 / 4
58879 пъти


Режисьор : Дъг Лефлер
В ролите : Колин Ферт, Бен Кингсли, Айшвария Рай, Питър Мулан, Кевин МакКид, Джон Хана, Йен Глен, Томас Сенгстер, Рупърт Френд, Нонсо Аноци, Оуен Тил, Александър Сидиг, Робърт Пью, Джеймс Космо, Хери Ван Горкум, Беата Бен Амар, Ли Ингълбай, Тревор Ловел, Марк Сенгстер



Държава : САЩ, Франция, Великобритания
Година : 2007
Времетраене : 01:27:20
Бюджет : $80 000 000
Резюме : 476 година сл. Хр. Римскaта империя агонизира... Династията на Цезарите е прекъсната... Последния император, 12-годишния Ромул Августул, управлявал страната само един ден, варварите заключват в тъмница на остров Капри. Обаче с помощта на своя учител и легионера Августул извършва бягство и тръгва на рисковано пътешествие към Британия, за да застане начело на Девети легион, единствения съхранил верността към Рим. Последния легион... Августул трябва да спаси страната, да си върне властта, да съхрани династията. Кого ще благослови небето в решаващата битка?...
## Субтитри : В торента!
## Screenshots :

Изпозагубеният свят / Land of the Lost


Режисьор : Брад Силберлинг
В ролите : Уил Фарел, Дани Макбрайд, Ана Фрайл, Полиана Макинтош
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 93 минути
Резюме : По време на своята последна експедиция д-р Рик Маршал (Фарел), неговия асистент (Фрийл) и здравеняка (Макбрайд) попадат в четвъртото измерение.
В тази паралелна вселена тримата стават приятели с примат на име Чака (Таконе), който се превръща техният единствен съюзник в света на динозаври и фантастични създания.
Ще могат ли всички да се върнат в къщи живи и ако успеят, дали д-р Маршал ще уцели в десятката със своите открития?

Мастилено сърце / Inkheart


Режисьор : Йейн Софтли
В ролите : Брендън Фрейзър, Анди Съркис, Елиза Бенет, Пол Бетани, Сиена Гуилъри, Хелън Мирън, Джим Броудбънт
Държава : Германия / Великобритания / САЩ
Година : 2008
Времетраене : 102 минути

Резюме : Филмът разказва за младо момиче на име Меги и баща й - Мо. Те живели в къща пълна с книги, които четяли. Една вечер непознат ги посетил, мъж, чието единствено име било Дъстфингър. С течение на времето, историята на самата Меги се разгръща и тя разбира отговорите на много тайни, вкючително какво се е случило с майка й, която по общо мнение била на дълго пътешествие.

Чуждоземецът / Outlander


Режисьор : Хауърд Маккейн
В ролите : Джеймс Кавийзъл, София Майлс, Джак Хюстън, Рон Пърлман
Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 115 минути
Резюме : По времето на Викингите Кейнън (Кавийзъл), човек от далечен свят, се разбива на Земята, донасяйки със себе си извънземен хищник, познат като Моруен. Въпреки че всеки търси отмъщение за насилието извършено срещу него, Кейнън повежда съюза, заел се с убиванео на чудовището, сливайки напредналата си технология с викингските оръжия от Желязната ера.

Тайната на скрития град / City of Ember


Режисьор : Гил Кенън
В ролите : Бил Мъри, Тим Робинс, Сайраз Ронан, Тоуби Джоунс, Мартин Ланду, Хари Тридуей

Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 95 минути
Резюме : Град Ембър се намира в земните недра и от столетия е окъпан в светлина. Но когато генераторът, осигуряващ топлината и светлината, се разваля безвъзвратно, настава истинска паника. Единственият шанс на жителите на Ембър е да намерят инструкциите за евакуация, оставени преди 241 години от инженерите, създали града.
Две хлапета случайно намират инструкциите, но никой не вярва, че наистина има изход. Така, съдбата на града се оказва в ръцете на Лина и Дон, които са готови на всичко, за да спасят жителите на Ембър и да докажат, че инструкциите наистина водят към повърхността.

Кралят на скорпионите 2 / The Scorpion King 2


Режисьор : Ръсел Мълкахи
Сценарист : Стивън Сомърс
В ролите : Майкъл Копън, Карън-Шеназ Дейвид, Ренди Коутър, Амира Кинлан, Пиер Мараис, Чейс Агулас и др.
Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 107 минути
Резюме : Когато младият Матиус станал свидетел на смъртта на баща си в ръцете на краля ,неговата мисия за отмъщение го превърнала в най-страховития войн на древния свят.

Хари Потър и нечистокръвният принц / Harry Potter and the Half-Blood Prince


Режисьор : Дейвид Йетс
В ролите : Даниел Радклиф, Ема Уотсън, Алън Рикман, Хелена Бонам Картър, Рупърт Гринт, Том Фелтън, Дейвид Тюлис, Бони Райт, Франк Дилейн, Евана Линч, Майкъл Гембън, Джим Броудбент


Държава : САЩ, Великобритания
Година : 2009
Времетраене : 153 минути.
Резюме : Окуражени от завръщането на Лорд Волдемор, Смъртножадните опустошават световете както на Мъгълите, така и на магьосниците и Хогуортс вече не е толкова безопасен, колкото е бил някога.
Хари подозира, че нови опасности може би дебнат и в самия замък. Дъмбълдор е решен да го подготви за наближаващата решителната битка. Той се нуждае от помощта на Хари за да пробият защитата на Волдемор. А също разчита и на помощта на бившия професор по отвари в Хогуортс, Хорас Слъгхорн. За целта Дъмбълдор убеждава стария си колега да се върне на предишната позиция с обещания за повече заплащане, по-голям кабинет….и възможност да преподава на известния Хари Потър.

Пазителите / Watchmen


Режисьор : Зак Шнайдер
В ролите : Мейлин Акермън, Били Крудъп, Матю Гууди, Джаки Иърли Хайли, Джефри Диън Моргън
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 163 минути
Резюме : Годината е 1985 в една различна Америка. Славните дни на героите са вече в миналото. Повечето от тях отдавна са се оттеглили. Когато обаче един от тях бива убит по особенно жесток начин, останалите отново посягат към маските и наметалата за да разследват смъртта на своя приятел и колега. Разкривайки малко по малко за случилото се всичко започва да клони към таен план за убийството на много от оттеглилите се отмъстители, който е придружаван от далеч по-ужасяваща тайна

Убиец на пътя 2 / Joy Ride: Dead Ahead


Режисьор : Люис Морно
Сценарист : Джеймс Робърт Джонстън
В ролите : Ник Зано, Ники Айкокс, Кайл Шмит, Лаура Джордан, Марк Гибън и др.
Държава : САЩ
Времетраене : 91 минути
Година : 2008
Резюме : В филма четирима млади тинейджъри (Мелиса, Боби, Кайла и Ник) по пътя към Лас Вегас правят смъртоносно пътуване. Разбиват една кола и я открадват, но те правят фатална грешка защото колата принадлежи на извратен, психясал, обезумял шофьор на камион - Ръсти Найл.

Талант от квартала / Talento de barrio


Режисьор : Хосе Иван Сантиаго
В ролите : Деди Янки, Майстро, Катерина Сото, Цезар Фаррайт, Анжелика Алкайде, Норма Колон
Държава : Пуерто Рико
Година : 2008
Времетраене : 107 минути
Субтитри : В торента, благодарение на: http://subs.unacs.bg/ и DessiYankee
Резюме : Реймънд Аяла (по-известен като Деди Янки) е в ролята на Едгар Динеро, буен млад мъж от бедните квартали на Пуерто Рико, който живее в лутане между престъпния живот на своите съседи главорези и постигането на положение в квартала. По пътя на издигането си Едгар трябва да преодолее разпада на своята свита и още редица удари. Едновременно с това той се влюбва в момиче от богатите среди на града,пред което обаче не иска да показва своите тесни връзки с подземния свят, както и латиноамериканския си произход. Едгар има възможност да избяга, но няма шанс да се скрие от корумпираните ченгета и непрекъснатите борби за разпределение на власт и теритоии между престъпниците. В крайна сметка той трябва да реши дали да бъде изпълнител от подземния свят или да живее като бос на Регетон. За да започне нов живот обаче, първо трябва да забрави за престъпния свят. А дали ще може?

Предградие 13: Ултиматум / Banlieue 13: Ultimatum


Режисьор : Патрик Алесандрин
Сценарист : Люк Бесон
В ролите : Сирил Рафаели, Дейвид Бел, Филип Тортън, Даниел Дювал, Елоди Йънг
Държава : Франция
Година : 2009
Времетраене : 97 минути
Резюме : Деймиън и Лито се връщат в Предградие 13, за да въдворят ред в проблемния сектор, който е под контрола на петима шефове на банди. Двамата трябва да успеят да изпреварят тайните служби, преди те да предприемат драстични мерки за овладяване на ситуацията.
The loud, intense and explosive action saga "Banlieue 13: Ultimatum" embodies a sequel to the 2004 European blockbuster Banlieue 13. The second installment bears the directorial imprimatur of Patrick Alessandrin but initially gestated from the vision of writer-producer Luc Besson, also responsible for scripting and producing the first go-round. This outing unfurls three years after the original, in the slightly dystopian realm of suburban Paris, c. 2013. Ultraviolence now riddles that sphere - to such a degree that cops have imposed a lockdown on the area, to little avail. Significantly, the neighborhood is also formally subdivided into ethnic enclaves, including Arabic, Asian, Caucasian and African. As the tale opens, a crack team of rogue cops pulls off a police assassination inside of the nabe, prompting the police chief (Daniel Duval) to try to persuade the president (Philippe Torreton) to bulldoze the area and let the cops cash in on the turf's real estate value. In response, two of the said rogues, Damien (Cyril Raffaelli) and Leito (David Belle), hit the streets, guns blazing, and exude all of the force at their disposal to save the region from complete obliteration.

Черният рицар / The Dark Knight


Режисьор : Кристофър Нолан
В ролите : Крисчън Бейл, Хийт Леджър, Арън Екхарт, Майкъл Кейн, Маги Джиленхал, Гари Олдман, Морган Фрийман
Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 152 минути
Резюме : Добре дошли в света без правила.
В продължението на „Батман в началото" качулатият герой вдига залога в борбата с криминалния контингент. С помощта на лейтенант Джим Гордън и прокурора Харви Дент той смята да изчисти улиците от престъпността, тровеща града. Отначало сътрудничеството им се оказва ефективно, но скоро настава пълен хаос – появил се е нов гений на злото, известен сред ужасеното население под името Джокер. Това се оказа и последната роля на Хийт Леджър. В някои медии се появиха мнения, че изтощението от пълното себеотдаване на актьора е една от причините за нелепата му смърт.

Никога не се предавай / Never Surrender


Режисьор : Хектор Ечавариа
В ролите : Хектор Ечавария, Патрик Клипатрик, Джеимс Русо, Силвия Койс, Андерсън Силва, Джордж С. Пиер, Б.Д. Пен
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 87 минути.
Резюме : От клетката на големия екран, Световните най-велики Шампионите на смесени бойни изкуства идват заедно на първи път в основната киндоиндустрия. Когато ММА световен шампионат е привлечен в подземният сваят на незаконните борби в клетки с неуловим организатор, той бързо осъзнава че единственият изход е да убиват или да бъде убит. В едно място, където някои се борят за слава, а други се бият за самата борба, той ще се бие за неговият живот. Сега трябва да положи най-големите си усилия, за да излезе на върха, той никога не трябва да поглежда назад, никога да не показва слабост , никога да не се предава.

Краен предел / Finish Line


Режисьор : Гери Ливли
Сценарист : Рон МакГии
В ролите : Самуел Пейдж, Скот Бейо, Тейлър Кол, Иън Рийд Кеслър, Дан Лауриа, Стийв Том и др.
Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 95 минути
Резюме : Мич Кампонела (Сам Пейдж) - наивен, но честен складов работник и автомобилен състезател - аматьор, мечтае да кара в професионалната верига. Целта му неочаквано започва да изглежда постижима, когато милионерът Франк Чейс (Скот Бейо) предлага на Мич щедра сума за ангажимент като негов личен механик и телохранител на дъщеря му Джеси (Тейлър Кол). Не всичко е така както изглежда обаче, и Мич открива, че е забъркан в нелегална оръжейна сделка, водена от Чейс. И на младият състезател ще му се наложи да работи като къртица на ФБР, за да хване Чейс, като направи всичко възможно да защити себе си, семейството си и Джеси

Терминатор: Спасение / Terminator Salvation


Режисьор : МакДжи
В ролите : Крисчан Бейл, Брус Далас Хауърд, Антон Йелцин, Сам Уортингтън, Хелена Бонам Картър, Комън, Джош Брулин, Моон Блоодгоод, Роланд Кикинджер и др.
Държава : САЩ / Германия / Великобритания / Италия
Година : 2009
Времетраене : 106 минути
Субтитри : Благодарение на Kiddo - http://subs.sab.bz/
Резюме : Денят на Страшният съд е настъпил и отминал, унищожавайки цивилизацията. Армия от терминатори обикаля след-апокалиптичния пейзаж, като убива или залавя хора в разрушените градове и пустини. Малка група от оцелели организират Съпротива и се укриват в подземни бункери. Те нападат при всяка възможност превъзхождащия ги противник. Терминаторите са под контрола на Скайнет – мрежа, управлявана от изкуствен интелект, който става независим 14 години по-рано и скоро подтиква създателите си да подложат нищо неподозиращия свят на ядрено унищожение. Само един човек предвижда идването на Страшния съд. Човек, чиято съдба винаги е била преплетена с участта на човечеството: Джон Конър. Сега светът е на път към бъдещето, за което Конър предупреждава през целия си живот. Появява се нещо обаче, което разклаща вярата му че хората имат шанс да спечелят тази война: появата на Маркъс Райт, непознат от миналото, чийто последен спомен е как чака екзекуцията си, преди да се озове в този странен нов свят.
## Снимки от релийза :

Петата заповед / The Fifth Commandment


Режисьор : Джеси Джонсън
В ролите : Рик Юне, Кийт Дейвид, Дейна Рамирез, Роджер Юне
Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 87 минути
Субтитри : В торента, благодарение на: viviandix
Резюме : In Bangkok, an assassin who turns down a job that hits too close to home finds himself targeted by the elite members of his profession.

Ринг на смъртта / Ring of Death


Режисьор : Брадфорд Мей
В ролите : Фреди Боусигус , Жюстин Бетанкур, Джонатан Чейз, Мередит Жангранде, Явара, Джон Кояма
Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 85 минути
Субтитри : В торента, благодарение на: http://subs.unacs.bg/ и bpa1961
Резюме : Бившият полицай Бърк Уаят ( Джони Меснър, "Кварталът на богатите" ) има шанс да подреди живота си, но тази задача може да му е последна. Уаят е пратен под прикритие в брутален щатски затвор "Кейнсвил" за да разследва поредица от странни затворнически убийства. Веднъж попаднал вътре, той разбира истината: обитателите на затвора са принудени да се бият до смърт. Без друга възможност, Уаят трябва да отцелее в "клетката", или да попадне на два метра под земята.

Червени пясъци / Red Sands


Режисьор : Алекс Търнър
В ролите : Шейн Уест, Ленърд Робъртс, Мерседес Масон
Държава : САЩ
Година : 2009
Времетраене : 88 минути
Субтитри : В торента, благодарение на: Стоян Кабзималски
Резюме : По време на мисия в Близкия изток, група войници от САЩ разрушават древна статуя от скука, само за да се забавляват, но на следващия ден се случва нещо странно

Наказателят 2 / Punisher: War Zone


Режисьор : Лекси Александър
В ролите : Рей Стивънсън, Доминик Уест, Дъг Хътчисън, Колин Салмон
Държава : САЩ
Година : 2008
Времетраене : 103 минути
Резюме : Водейки своята самостоятелна война в света на организираната престъпност, безмилостния герой Франк Кестъл насочва вниманието си към свръх властния бос на криминална банда - Били Русоти. Той се превръща в най-големия му враг. След като Русоти обаче бива съсипан и обезобразен от Кестъл, той започва да търси така жадуваното отмъщение. Ето защо се обръща към така наречения Джигсо. Който на свой ред се превръща в най-черното и зловещо нещо за Наказателя.
С помощта на своята сила и увереност, но и с безсилието на ФБР да приберат Джигсо, Франк трябва да се изправи срещу страховитата армия на врага си, която от своя страна е била събрана и организирана докато всичките зли деяния на Джигсо са оставали ненаказани.

 

Featured